Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Σχολείο Ανοιχτό στην κοινωνία



Στα πλαίσια του προγράμματος προβολής των Φυσικών Επιστημών καθώς και του έργου που επιτελείται στα σχολεία του νομού (Γυμνάσια–Λύκεια), η Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης ν.  Λάρισας θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία». Στόχος της εκδήλωσης είναι η διάχυση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι Φυσικές επιστήμες για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής καθώς και η ενημέρωση του κοινού πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα. Για το σκοπό αυτό μικρές ομάδες μαθητών από 25 σχολεία του νομού, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, θα παρουσιάζουν πειράματα, κατασκευές, εργασίες, μουσικές συναυλίες, θεατρικά, ταινίες κ.α. που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, πάνω σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και είναι προσιτά στους αμύητους στην επιστήμη. Παράλληλα θα υπάρχουν παρουσιάσεις από ειδικούς πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα (αστρονομία, σωματιδιακή φυσική, σύγχρονες τεχνολογίες κλπ).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η κύρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τα πρωινά στις 7 και 8 Απριλίου 2017 στον ανοιχτό χώρο της πλατείας Ταχυδρομείου της πόλης και οι παρουσιάσεις, θεατρικά δρώμενα, ταινίες το απόγευμα της Παρασκευής 7 Απριλίου στο Χατζηγιάννειο πνευματικό κέντρο (συνημμένο πρόγραμμα).
Η όλη δραστηριότητα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Λάρισας, τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών ν. Λάρισας,  τα  ΕΚΦΕ Λάρισας και Ελασσόνας και μια σειρά επιστημονικών φορέων του νομού. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Για την οργανωτική επιτροπή
Δημ. Νάκος-υπεύθ. ΕΚΦΕ Λάρισας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου